7e Henny Holt Wisselbokaal


Zaterdag 16 mei, voor de zevende keer vissen we om de Henny Holt Wisselbokaal

Het wil maar geen zomer worden, koud, winderig en ook nog wat spatjes regen, we moesten het er maar mee doen. Aan het einde van deze visdag was er bij een enkeling zelfs het gevoel dat de wintercompetitie waarschijnlijk aanstaande was.

Het viswater was ditmaal het Damsterdiep binnen de bebouwde kom van Ten Post, tussen de afslagen Zuid en Noord. De afgelopen week was er door de donderdagmiddagvissers wel een visje gevangen dus moest dat ons toch ook wel lukken vandaag. Het ene deel koos het zuidelijke deel van het parcours, de andere helft het noordelijke deel.

De invalidensteiger was voor drie deelnemers de plaats van handelen, nu betekent de naam invalidensteiger dat hier vanuit een rolstoel door een mindervalide kan worden gevist, probleem echter op de steiger zit je wel een kleine twee meter boven het water, niet erg handig dus. Verder is de staat van deze steiger dusdanig dat je goed moet opletten om niet alsnog in een rolstoel te eindigen.

Het vissen was moeilijk, weinig aanbeten, dan ook nog veelal kleine vis, toch wisten de drie musketiers op de steiger enkele mooie brasems in het net te krijgen, een teken voor een goede klassering ditmaal.
Om half een was het einde wedstrijd en werden de vangsten gewogen, winnaar dit keer was Sjoerd met een totaal gewicht van 5.031 gram vis, proficiat.

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Sjoerd de Jong 5.031  
2 Ludolf Wierenga 4.787
3 Sytze de Jong 3.591
4 Henk Lubbers 2.530
5 Henny Holt 2.504
6 Klaas Kort 2.361  
7 Klaas Joldersma 1.500  
8 Eddy Bezema 1.036  
Top