11e Henny Holt Wisselbokaal


Zaterdag 25 mei, het Hoendiep bij Hoogkerk

Om zes uur in de ochtend vetrokken we met ons vijven richting Hoogkerk. Aangekomen zocht ieder zijn vertrouwde plekje weer op, voor zover dat kon althans, er lag een schip op de plek van Klaas Joldersma waardoor hij een beetje moest opschuiven. Zoals gewoon heeft Henny de eerste vis alweer in het leefnet. Voor veel vissers zal dit spanningen met zich meebrengen, wat doe ik fout, nu heeft hij zijn tweede vis al. Laat ik u vertellen dat dit de normale gang van zaken is en dat je je hier helemaal niet druk om moet maken. Pas als de eerste vis uitblijft moet je je misschien zorgen gaan maken.

Bij Peter Jan, Klaas en Klaas duurt het wel lang voordat de eerste vissen worden gevangen, het eerste uur voor hen is erg rustig.

Om Henny alert te houden kun je het beste dat doen wat mij vandaag lukte, de eerste vis die je vangt direct een laten zijn van een flink formaat.

De beloofde zon liet zich niet of nauwelijks zien, best wel fris aan het water. Vreemd is het als ik voorbij Henny kijk en bij de tweede boom Henk Lubbers niet zie zitten. De gezondheid van Henk laat het niet toe dat hij met ons mee gaat te vissen, sterkte Henk.

Wanneer Henny tegen de tachtig vissen heeft gevangen is het twaalf uur, tijd om te stoppen en de vangst te wegen.

Bij het wegen van de vangst gaat het bij Klaas Joldersma bijna mis, hij struikelt over een kei en valt, gelukkig in de wal en niet in het koude nat.

Oh ja, met mijn vangst van ruim zes en halve kilo mag ik andermaal mijn naam vereeuwigen op de bokaal.

Ook aan deze visdag komt weer een einde, op naar 't Holt om nog even na te praten.

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Sjoerd de Jong 6.557  
2 Henny Holt 5.686
3 Peter Jan Mulder 3.925
4 Klaas Kort 3.709
5 Klaas Joldersma 3.353
Top