12e Henny Holt Wisselbokaal


Zaterdag 2 juli 2022, Damsterdiep aan het Streekje

Zes uur in de ochtend, bij de JBC hebben zich 7 deelnemers gemeld om te gaan vissen om de Henny Holt Bokaal. In eerste instantie zoude we aan het Jaagpad gaan vissen maar deze ochtend werd er besloten toch maar naar het "Streekje" aan de andere kant van het dorp te gaan, één van de voordelen is dat je de auto mooi achter je neer kunt zetten en niet hoeft te sjouwen met de spullen.

 

 

 

Aan het begin van de wedstrijd werden er met regelmaat vissen gevangen al liet de grootte ervan te wensen over. Dan zie ik Henny rechts naast mij worstelen met een dikkere vis, een mooie brasem is zijn vangst. Peter Jan aan mijn linker zijde heeft dan ook plots wat anders dan een katvis aan de hengel, een mooie zeelt is zijn vangst. Annette die een eindje verderop links zit zie ik ook een mooie vis vangen. Klaas, verderop aan mijn rechterzijde vangt ook een mooie brasem.

 

Zelf heb ik alle tijd om dit gade te slaan, het duurt meer dan drie uur alvorens ik mijn eerste visje vang.

 

Dan wordt het lastig, de wind steekt op en staat dwars op het diep, het is moeilijk de hengel stil te houden. Een andere bijkomstigheid is dat bij bijna alle deelnemers de aanbeten ook volledig wegvallen. Slechts sporadisch wordt er nog een visje gevangen.

 

 

 

 

Om twaalf uur is het einde wedstrijd, ik ga bij de deelnemers langs om de vangsten te wegen, een echte uitschieter is er niet maar na 12 jaar deze wedstrijd te hebben gevist weet Peter Jan eindelijk zijn naam op het kleinood te laten graveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Peter Jan Mulder 3.610  
2 Klaas Kort 3.372
3 Henny Holt 3.013
4 Sytze de Jong 2.457
5 Annette Draaisma 2.013
6 Ruben de Jong 1.150  
7 Sjoerd de Jong 600  
Top