Jeugdviswedstrijd 2019

 
 

De vakantie kan niet beginnen zonder dat je als jongere van Ten Post heb meegedaan aan de jaarlijkse viswedstrijd. Vandaag, vrijdag 12 juli, is het zover, met twaalf deelnemers vertrekken we om zes uur vanaf 't Holt richting Damsterdiep. We lopen naar de invalidensteiger (of wat daar nog van over is) en gaan vanaf daar vissen.

 

Anders dan andere jaren duurt het wel even voordat de eerste vis wordt gevangen. Zelf sta ik bij de invalidensteiger met een zestal deelnemers, de dobbers gepeild, hier en daar een haak vervangen door een wat kleinere, dobbers van wat extra lood voorzien, wat lokvoer bij de dobbers gedeponeerd, dit alles mag niet helpen, de dobbers blijven als levenloze dingen in het water hangen.

 

Links in de bocht wordt dan eindelijk een visje gevangen. Tieshan, Melvin en Sanne weten elk een vis te vangen.

 

Sytze moet even assistentie verlenen, een tuigje heeft het begeven en wordt vakkundig uitgewisseld door een nieuw exemplaar.

 

Op de steiger is het nog steeds stil, dit stil betreft de aanbeten, de jeugd begint zich af te vragen of het nog wel zin heeft deze activiteit aan het water voort te zetten. Vanuit mijn ooghoek zie ik dan de dobber van Rowan in de diepte verdwijnen, als ik hem hier op attendeer wordt de hengel omhoog bewogen en weet hij een mooie platter van 21 cm om het droge te brengen.

 

De catering was als altijd ook weer aanwezig en zo kregen alle kinderen, wel of geen deelnemer, een pakje drinken naar keuze en een koekje.

Links op de steiger wordt nog een voorn gevangen, in de bocht zie ik Sanne ook nog een paar vissen op het droge te brengen.

 

Jammer genoeg vangen zes deelnemers deze keer geen vis en weten de andere zes gelukkig wel één of meer visjes te vangen. Volgend jaar maar beter zullen we hopen.

 

Terug in 't Holt krijgen alle deelnemers een beetje drinken en een bakje patat om weer bij te komen van alle spanning. Sytze, Henny en Ludolf bedankt voor de medewerking aan het gebeuren, ouders en andere belangstellenden bedankt voor jullie bezoek en ondersteuning van de deelnemers.

 

Sanne wist deze wedstrijd te winnen met 5 vissen en in totaal 73 centimeter, Tieshan werd tweede met 2 vissen en 26 centimeter en Melvin derde met 2 vissen en 23 centimeter.

 

Allemaal bedankt voor jullie deelname en volgend jaar hopen we jullie allemaal weer te zien aan de waterkant, er zal dan naast de keuze in drinken ook een keuze in het soort koekjes zijn.

 

De volledige uitslag:

  Naam Vangst in centimeters  
1 Sanne Bos 73  
2 Tieshan Kosmeier 26  
3 Melvin Brilman 23  
4 Rowan de Jong 21  
5 Jouri Doorn 16  
6 Julian Welbergen 14  
7 Kevin Muilwijk    
  Jorn Westra    
  Yonah Welbergen    
  Wesley Doorn    
  Frank Muilwijk    
  William Burema    

Enkele foto's van de Jeugdviswedstrijd.

De nummers 2, 1 en 3. Tieshan, Sanne en Melvin.

 

Top