Jeugdviswedstrijd 2022

 
 

Anders dan de voorgaande edities nu de Jeugdviswedstrijd in het feestweekend van 1 en 2 juli 2022. Na wat pijn en moeite waren er 9 kinderen te porren om aan deze wedstrijd mee te doen. De vangsten van de afgelopen weken voorspelden echter niet veel goeds, hopelijk zouden de vangsten deze avond beter zijn.

 

Om zes uur vertrokken we gezamenlijk van 't Holt naar het Damsterdiep, aan het Jaagpad kozen we er voor om door te lopen naar de invalidensteiger zodat er voor elke deelnemer een plekje aan de waterkant was en de ondersteuners niet al te ver moesten lopen om de gevangen vis te meten.

 

Eenmaal een plekje aan het water gevonden  werden de kinderen geholpen met het peilen van de dobber, werd er een beetje voer bij de dobber gegooid en kon het vissen beginnen. Maar de vissen hadden niet erg veel trek en het duurde dan ook even voordat de eerste visjes werden gevangen.

 

Mira snapte niet waarom de vissen niet wilden eten, of waren er helemaal geen vissen. Ze ging op onderzoek uit, met een sierlijke zwaai belande ze in het Damsterdiep. Eenmaal weer op het droge had ze geen idee waarom de vis niet wilde eten.

 

Hier en daar werden inmiddels wat visjes gevangen al waren er toch helaas twee deelnemers die zonder vangst bleven.

 

 

 

Na een beetje drinken en een versnapering visten we nog even door, de vangsten werden steeds minder en dus was het tijd om te stoppen, de hengels weer netjes opruimen en de eventuele troep weer mee naar huis.

 

Na wat rekenwerk was het Mika die zich dit jaar de kampioen mag noemen, hij ving 7 visjes met een totale lengte van 91 cm, als tweede eindigde Tieske met 5 visjes en een lengte van 64 cm. Bij de derde plek moesten we het reglement toepassen, Mira en Ruben hadden beiden 43 cm aan vis gevangen maar Mira werd derde omdat zij 4 vissen had gevangen en Ruben 3.

 

Allemaal bedankt voor jullie deelname en volgend jaar hopen we jullie allemaal weer te zien aan de waterkant.

 

 

De volledige uitslag:

  Naam Vangst in centimeters Aantal
vissen
 
1 Mika Gooijert 91 7  
2 Tieske Woldinga 64 5  
3 Mira Woldinga 43 4  
4 Ruben de Jong 43 3  
5 Naomi Tamminga 41 3  
6 Leon Tuintjer 14 1  
7 Thomas Hosman 9 1  
8 Jelinde Bolhuis 0 0  
  Rowan de Jong 0 0  

 

Enkele foto's van de Jeugdviswedstrijd.

De nummers 2, 1 en 3. Tieske, Mika en Mira.

 

Top