Koppelwedstrijd 2011

 

Was het de vakantieperiode die ons parten speelde?

Gelukkig dat Jan van Leeuwen een aantal deelnemers had weten te strikken om mee te doen aan ons jaarlijkse koppelwedstrijdje anders waren we met drie personen geweest, nu waren er nog drie koppels en moest één deelnemer het met mister "X" doen.Lekker weer en een mooi stuk water, het Damsterdiep tussen Appingedam en Delfzijl, waren de omstandigheden waar we het vandaag mee moesten doen.

Bij aankomst wisten alle deelnemers snel een mooi plekje te vinden aan de oevers en kon de wedstrijd onder een stralend zonnetje beginnen. De eerste vissen werden dan ook al snel gevangen.
De koppels werden gevormd door: Henk Lubbers en Evert Wiersema, Jan van Leeuwen en Gert Hovenga, Hendrik Niewold en Bernard Hofman en ten slotte Sjoerd de Jong en mister "X".De afspraak was dat we tot 12.00 uur zouden vissen, maar toe om 11.15 uur het Damsterdiep veranderde in een snelstromende riivier was het mede door de grote hoeveelheid waterplanten die in het water dreven voor de deelnemers die met de picker en/of feeder visten gebeurt, zij pakten in.De deelnemers met de vaste stok wisten in het snelstromende water aan het kantje nog wel vis te vangen en zij gingen dan ook tot 12.00 uur door.

Nadat we om 11.30 uur nog even een verfrissende bui op ons hoofd hadden gekregen was het om  12.00 uur tijd om de vangsten te wegen, wat de volgende eindstand bracht:


 
1 Hendrik en Bernard            
2 Henk en Evert            
3 Sjoerd en mister "X"            
4 Jan en Gert            
               
               
               
               

 
Top