Roofviswedstrijd 2019
 
Damsterdiep, centrum van Ten Post

Na de afgelopen jaren in Garrelsweer te hebben gevist gaan we dit jaar weer eens de roofvis in het hartje van Ten Post proberen te verleiden. Met ons zessen vertrekken we om 8.00 uur naar het water, de een begint met kunstaas, een ander eerst met het vangen van wat aasvis en weer een ander heeft verse haring bij zich en begint hiermee te vissen.

Anders dan in voorgaande jaren werden de eerste snoeken snel gevangen, Henny wist direct een snoek van 94 cm te vangen gevolgd door Sytze en Youri die snoeken vingen van respectievelijk 80 en 76 cm. Mooie maatse vissen.

 

Henny weet even later nog een snoek te vangen van 80 cm en Youri vangt er nog een van 60 cm.

 

 

Peter Jan doet het wat rustiger aan maar weet tegen het einde van de wedstrijd toch nog twee snoeken te vangen, eentje van 83 cm en eentje van 69 cm.

 

Als je dan goed telt hebben vijf deelnemers samen 7 snoeken gevangen. En die nadere twee deelnemers, helaas zij konden alleen maar toekijken.

 

 

De uitslag is dan ook, 1 Henny met 174 cm, 2 Peter Jan met 152, 3 Youri Mulder met 136 cm, 4 Sytze met 80 cm en Klaas Jolders ma en ikzelf hebben ook meegedaan.

 

Volgend jaar weer en hopen dat we dan allemaal een keer wat vangen.


Top