Uitgaansdag 2022
 
Middenmeer, vissen tussen de vele bootje aan de kade

De weersvoorspellingen hadden weinig goeds in de zin voor deze zaterdag, buien, onweer, hagel en zware windstoten. Vrijdagmiddag hadden we al een voorproefje gehad met pittige buien, menigeen heeft dan ook getwijfeld of hij/zij wel zin had in het avontuur in Middenmeer. Maar toch, om vijf uur zaterdagmorgen waren we er alle zes.

Na een voorspoedige reis en een stevige bui op de Afsluitdijk hadden we een korte stop in de kop van Noord-Holland. Nog een klein stukje en we waren in Middenmeer.

Een plekje zoeken aan het water was een ander verhaal, door de vele bootjes die aan de wal lagen waren er maar een paar plekken waar je kon zitten te vissen, een beetje schikken en we vonden allemaal toch nog een plekje.

Zelf zat ik helemaal aan de buitenkant, na een paar korfjes voer te hebben gebracht een lekkere mestpier op de haak en binnen 5 minuten een mooie brasem aan de haak, dit beloofde wat voor deze visdag. Nou, inderdaad, het was ook de enige fatsoenlijke vis die ik wist te vangen deze dag.

De rest van de vissers hadden meer geluk en wisten allemaal vis te vangen, de dikke platten waren voor de vissers meer naar de haven, zij hadden allemaal wel een paar mooie vissen in het net. Annette had zelfs twee giebels in haar net, een mooie bijvangst.

Oh ja, het weer. Nou we hebben wat regen gehad maar de paraplu kon wel in het foedraal blijven. En de wind, het waaide maar van storm geen sprake.

Na om twaalf uur een broodje kroket en frakadel te hebben genuttigd visten we nog door tot de klok van half twee. Allemaal vingen ze na deze onderbreking nog wat vis en aan het einde was het Henny die met ruim 8 kilo vis de beste van het gezelschap was.

Op de terugweg even aan in Den Oever, na een lekkere zoute haring allemaal een gebakken visje en de terugreis kon worden aangevangen. Hier in Den Oever waaide het wel een halve storm, toen ik in de auto stapte zag ik plots een blauwe pet voorbij komen gevolgd door de eigenaar Thijs.

 

Voor het volgende jaar zullen we op zoek moeten naar een andere plek voor onze uitgaansdag, de overbevolking aan bootjes langs de wal is hier debet aan.

 

Al met al een mooie visdag.

 

 

De uitslag:

 

  Naam Vangst in grammen          
1 Henny Holt 8.057          
2 Annette Draaisma 5.756          
3 Peter Jan Mulder 5.502          
4 Jaap Ebbens 2.482          
5 Thijs Wiersma 1.687          
6 Sjoerd de Jong 1.495          

Top