Zaterdagcompetitie 2011

Voor de standen van de zaterdagcompetitie, klik hier!
9e en laatste wedstrijd, vrije of ringetjeswedstrijd

Voor deze laatste wedstrijd van de zaterdagcompetitie 2011 melden zich 12 deelnemers. Een koude start van de dag maar een zonnig verloop was voor de deelnemers het weer waarmee zij het moesten rooien, de spanningen waren toch nog hooggespannen, waren de winterstekken goed deze dag of waren de feedervissers nog een keer aan de beurt?
De winterstekken bleken uiteindelijk toch de betere keuze en hier werd dan ook veruit de meeste vis gevangen.

Voor de uitslag van deze wedstrijd en de totale stand van de competitie verwijs ik naar "uitslagen en standen" , klik hier om deze te bekijken.

Aan het einde van de competitie kunnen we Henny Holt feliciteren als kampioen van de A-klasse en Klaas Joldersma als kampioen van de B-klasse, Klaas promoveert dan ook naar de A-klasse, terwijl Peter J. Mulder degradeert naar de B-klasse.

 
8e en voorlaatste wedstrijd, vrije of ringetjeswedstrijd

Ik maak het kort, voor de uitslag zie de standen van de zaterdagcompetitie.

 
7e wedstrijd, stek aan het Oude Winschoterdiep bij de Gideonbrug

Deze ochtend moesten we het gebruikelijke kopje koffie in de sporthal missen, door een misverstand hadden we geen sleutel om de sporthal te openen, voor sommigen was dit even op de tanden bijten maar gelukkig was het lekker weer en konden we prima buiten verzamelen.

Om 7 uur vertrekken we met 13 vissers richting de stad Groningen om daar aan het mooie Oude Winschoterdiep te gaan vissen. Het was een prachtige ochtend, windstil een lichte nevel over het water, wat wil een mens nog meer, deze mensen hadden echter nog een wens, VIS.


Bij aankomst had iedereen snel een plekje aan het water gevonden, de meeste deelnemers vooraan. Een tweetal verkoos echter om door te rijden en in de buurt van de hoge mast te gaan zitten, zou dit dan toch meer vis opleveren?Al snel zal blijken dat het erg moeilijk was de vis tot aanbijten te verleiden, voor een enkeling zou dat deze morgen helemaal niet lukken. Was het de plotselinge omslag van het weer of moesten we even wachten tot dat de zon er door kwam?


Helaas, toen de zon er eenmaal door kwam bracht ook dit geen verandering in het aaspatroon van de vissen, erg voorzichtig en sporadisch dat er een aanbeet was en dat een vis in het net belande.

Gelukkig was er aan het einde van de wedstrijd onderling morele steun, werden de ervaringen uitgewisseld en geëvalueerd wat er nu eventueel fout was gegaan, conclusie, jammer van de vangsten, een fraai stukje water, heerlijk weer en we komen vast nog eens terug.


ps. Bleek de voorgaande wedstrijd al dat de hengelsport de verkeersveiligheid positief beïnvloed, ook nu was hier weer blijk van door het repareren van een uitgevallen mistlamp ter plaatse.

De uitslag van staat hieronder vermeld, voor de totale stand van de zaterdagcompetitie, klik hier.
 
  A-klasse Vangst in grammen     B-klasse Vangst in grammen  
1 H. Holt 2.795   1 K. Joldersma 1.211  
2 K.J. Kort 1.706   2 E. Bezema 1.004  
3 L. Wierenga 1.570   3 H. Lubbers 644  
4 E. Wiersema 702   4 S. de Jong 445  
5 P.J. Mulder 553          
6 J. Koster 295          
7 J. Prins 10          
8 H. Prins 0          
  S.H. de Jong 0          
               
 
6e wedstrijd, Stekwedstrijd aan het Pekelder Hoofddiep in Boven Pekela

Om 6.30 uur in de ochtend, waren er 14 deelnemers voor een stekwedstrijd waarbij de vaste hengel het geëigende wapen was.Eens wat anders, nu richting het oosten van de provincie naar een kanaaltje waar menig lid van de vereniging toen maar ook nu nog wel gaat vissen, voor anderen een kompleet onbekend terrein. 

Alle deelnemers hadden in ieder geval de vaste stok meegenomen, een enkeling ook de "Match" erbij om te proberen om strak tegen de andere oever de vis te verschalken.

Direct na aanvang van de wedstrijd werden de eerste vissen gevangen, niet allemaal even groot maar er werd vis gevangen.

Later zou blijken dat in het begin de meeste vis, zeg maar bijna alle vis werd gevangen want nadat de zon even had geschenen vielen de aanbeten stil en werd er nog sporadisch een visje op het droge gebracht.
Dat een stekwedstrijd vaak word gewonnen door de visser die ook in het verloop van de wedstrijd nog zijn visjes weet te vangen bewees Ludolf Wierenga, hij wist in het laatste deel van de wedstrijd nog een paar mooie brasems op het droge te brengen en werd daarmee overduidelijk de winnaar van deze wedstrijd in de A-klasse.

Als de aanbeten wegblijven is er tijd voor sociale contacten, je ziet iedereen wel even buurten om te kijken of een ander wel vis weet te vangen of om de remlichten van de auto even te controleren want tijdens de rit naar het water deed toch echt het rechterachterlicht het niet, zo zie je maar dat vissen niet alleen een leuke hobby is maar dat het ook nog eens bijdraagt tot de verkeersveiligheid.


De uitslag van staat hieronder vermeld, voor de totale stand van de zaterdagcompetitie, klik hier.

 
  A-klasse Vangst in grammen     B-klasse Vangst in grammen  
1 L. Wierenga 4.268   1 H. Lubbers 1.322  
2 S.H. de Jong 1.980   2 E. Bezema 403  
3 H. Koster 1.390   3 B. Merema 343  
4 H. Holt 1.252   4 K. Joldersma 247  
5 J. Koster 1.239          
6 K.J. Kort 1.087          
7 P.J. Mulder 1.048          
8 J. Prins 877          
9 H. Prins 597          
10 E. Wiersema 483          
 
5e wedstrijd, vrije of ringetjeswedstrijd

6.00 uur in de ochtend, voor het café in Ten Post melden zich 12 vissers deze dag, de vangsten? Zie de uitslag en standen van de zaterdagcompetitie.

4e wedstrijd, stekwedstrijd aan het Boterdiep

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Viel de vorige wedstrijd in het water voor een ieder, nu viel alleen Eddy maar in het water. Na een aantal dagen herfstweer te hebben gehad was er een korte opleving van het weer en konden we deze ochtend genieten van een lekker zonnetje aan de oevers van het Boterdiep tussen Ellerhuizen en Zuidwolde. Of hier vis te vangen viel was niet bekend maar we wilden eens naar een ander water dan het Damsterdiep.Nadat iedereen een plekje aan de oevers had gevonden kon de wedstrijd beginnen, al snel werden de eerste vissen in het leefnet gedaan en er zou deze ochtend menig visje worden gevangen en meer dan visjes alleen.Willem Pieter en Sytze zaten nog even van hun ontbijt te genieten toen Klaas Joldersma een stevige aanbeet op de hengel van zijn zoon constateerde, aanslaan en binnenhalen was het devies. De "vis" voelde raar aan en tot grote verbazing bleek de vis een heus schildpad te zijn, helaas voor Klaas maar alleen vissen telden voor de uitslag.Om twaalf uur was het einde wedstrijd en werden de vangsten gewogen, ook nu zou weer blijken dat er zich echte toppers onder de deelnemers bevonden, was de gemiddelde vangst tijdens de eerste wedstrijd nog 3.950 gram per deelnemer, nu kwamen we boven de vier kilo gemiddeld uit met 4.041 gram gemiddeld.In de A-klasse was het Sjoerd die met 10.698 gram vis met de eer ging strijken, in de B-klasse deed Klaas Joldersma goede zaken door dit met 6.007 gram te doen.

Al met al weer een gezellige wedstrijd waarbij Eddy aan het einde nog even ging inspecteren of de vis in zijn leefnet wel comfortabel was en zich hierbij een nat pak behaalde.

Voor de complete uitslag verwijs ik naar de standen van de zaterdagcompetitie.

 

3e wedstrijd, vrije of ringetjeswedstrijd

6.00 uur in de ochtend, voor de één verrekte vroeg, voor de ander of de dag al half om is. In totaal 12 deelnemers deze wedstrijd die om 6.00 uur alle richtingen uitvlogen om de vis te bejagen, dat je niet altijd ver weg moet voor een mooi resultaat bewees Klaas Joldersma die samen met Henk Lubbers en Eddy Bezema in het Damsterdiep bij Ten Post bleven vissen.
De vangsten waren redelijk tot goed deze zaterdag, voor de complete uitslag verwijs ik naar de standen van de zaterdagcompetitie.

 
2e wedstrijd, stek aan het Damsterdiep

De weersvoorspelling voor deze dag was er één van binnenblijven en de gordijnen sluiten, toch waren er 's morgensvroeg nog 9 kerels die de elementen trotseerden. Het parcours was zo uitgelegd dat iedereen wel een plekje in de luwte moest kunnen vinden. In regenpakken getooid vertrokken de deelnemers om 6.00 uur vanuit de sporthal richting het water, zowel het regenwater als het water van het Damsterdiep zal later blijken. Toch viel het achteraf nog allemaal mee en bleven de door Piet voorspelde moessonregens uit.


Op de foto rechts is tussen de rieten aan de oever van het Damsterdiep Henk Lubbers te zien, één van de 9 bikkelsDat niet iedereen dezelfde tactiek heeft om de elementen te trotseren mag blijken uit de foto rechts, Henny Holt op één van de steigers in Winneweer, regenpak aan en gaan met die banaan.

 
  A-klasse Vangst in grammen     B-klasse Vangst in grammen  
1 E. Wiersema 7.326   1 H. Lubbers 3.216  
2 H. Prins 3.986   2 K. Joldersma 2.797  
3 H. Holt 2.479   3 E. Bezema 591  
4 J. Koster 1.938          
5 H. Koster 1.201          
6 J. Prins 514          
               
               
               
 
1e wedstrijd, stek aan het Damsterdiep

Deze zaterdag hadden we na het succes van de voorafgaande week besloten de eerste zaterdagcompetitiewedstrijd te houden in het Damsterdiep, het parcours was verlegd naar de andere kant van het dorp in de richting van Ten Boer. De 12 deelnemers hadden een vrije keuze om een plekje te zoeken tussen de brug van Ten Post en de afslag naar de Nijverheidsweg in Ten Boer, zo kon je in de volle wind buiten het dorp gaan vissen maar ook in de luwte van de bomen bij "de Banjer".
Dat we vorige week redelijk hadden gevangen was natuurlijk geen garantie voor de vangsten van vandaag, maar zoals de meesten van ons wel weten een visje is er altijd wel te vangen in "'t Daip".
Dat de vangsten sterk uiteenliepen en dat de vissers in de B-klasse de vissers uit de A-klasse een lesje zouden leren bleek nadat het wegen van de gevangen vis aan het einde van de wedstrijd klaar was. Door de 12 deelnemers werd in totaal 47.404 gram vis ter weging aangeboden, dat het aandeel van de één wat groter was dan de ander mag uit de onderstaande uitslag blijken .
 
  A-klasse Vangst in grammen     B-klasse Vangst in grammen  
1 S.H. de Jong 5.890   1 H. Lubbers 10.851  
2 H. Koster 5.368   2 S. de jong 10.200  
3 E. Wiersema 2.956   3 K. Joldersma 3.547  
4 J. Koster 2.269   4 W.P. Joldersma 1.700  
5 L. Wierenga 2.167   5 E. Bezema 222  
6 H. Holt 1.891          
7 H. Prins 343          
               
               
 
Top