Zaterdagcompetitie 2012

Voor de standen van de zaterdagcompetitie, klik hier!

 
 

8e en 9e wedstrijd, vrije of ringetjeswedstrijd

Voor deze laatste twee wedstrijden van de zaterdagcompetitie was gekozen voor vrije/kleuren wedstrijden. Een ieder van de deelnemers kon zijn keuze zelf bepalen waar hij dacht de meeste vis te kunnen vangen.
Ook dit jaar bleken de winterstekken de betere keuze en hier werd dan ook veruit de meeste vis gevangen.

Voor de uitslag van deze wedstrijd en de totale stand van de competitie verwijs ik naar "uitslagen en standen" , klik hier om deze te bekijken.

Aan het einde van de competitie kunnen we Henny Holt feliciteren als kampioen, is Peter Mulder tweede geworden en wist Klaas Kort beslag te leggen op de derde plek, allen proficiat.


 

Zaterdag 22 september, de laatste stekwedstrijd van het jaar.

Het Damsterdiep was menig keer het strijdtoneel van deze competitie, ook nu weer, alleen een compleet ander parcours, nu was het traject de Bronsbrug in Appingedam tot het dierencrematorium. De weersvoorspellingen waren niet zo denderend, er werd nogal wat neerslag verwacht en die viel er van tijd tot tijd ook wel al laat de foto misschien anders denken.
Hoopvol waren we na de geslaagde uitgaansdag ook deze ochtend weer de nodige vis te vangen maar dat liep anders. De baarsjes waren in grote getale aanwezig en de brasem liet volledig verstek gaan. De gewichten aan het einde van de wedstrijd waren dan ook niet van dien aard dat er gejuich opsteeg vanuit de waterkant.
Voor sommige deelnemers is het trouwens aan te raden een boodschappenlijstje aan te leggen met zaken die voor het vangen van vissen noodzakelijk zijn, dit voorkomt dat men eenmaal op de stak aangekomen eerst nog weer naar huis moet om het e.e.a. op te halen. Het is maar een tip en doe er je voordeel mee zou ik zeggen.
 
De uitslag was als volgt:


Een mooie stek is het
 

  Naam Vangst in grammen  
1 H. Holt 3.026  
2 P.J. Mulder 2.647  
3 S. de Jong 2.288  
4 E. Wiersema 2.113  
5 H. Lubbers 1.945  
6 J. Koster 1.859  
7 K.J. Kort 1.732  
8 K. Joldersma 1.694  
9 E. Bezema 1.188  

Zaterdag 1 september, dag van de Gymnocephalus cernuus.

Voor de meesten van ons zitten de vakanties er weer op, de één gaat weer aan het werk de ander vervolgt deze periode met een volgende periode van vrijheid. De vakantie is een mooie periode om eens wat water te verkennen dat kan worden gebruikt tijdens één van de competitiewedstrijden, probleem is dan dat je hoopt op vis, veel vis. Voor deze wedstrijd hadden we ons oog laten vallen op de "Nieuwe Zwemmer" bij Westergeest, een mooi stuk water, lekker breed, ideaal voor vaste stok en feeder, haast idyllisch. Maar wat ontbrak waren de vissen, slechts twee na een uur vissen. Op zoek naar een alternatief, voor een eerstvolgende wedstrijd wel wat gevonden maar besloten deze wedstrijd te vissen in het "Oude Winschoterdiep".

Het weer speelde mee en om 6.30 uur stonden er 14 vissers paraat om de strijd aan te gaan. Aangekomen bij het water wist iedereen snel een plekje te vinden en de vele "spelende" vis aan het oppervlak beloofde een heerlijke visdag. De meeste deelnemers wisten dan ook al snel de eerste vis te landen en in het leefnet te deponeren. Na verloop van tijd werden de vangsten echter minder, de aanbeten werden minder heftig en de vangsten begonnen voor een groot deel te bestaan uit "schelen" oftewel de Gymnocephalus cernuus. Dat deze vis niet schrikt van aas dat groter is dan zijn eigen lijf bleek wel wanneer je een flinke worm als aas op de haak deed, wellicht met enige moeite maar naar binnen werken van dit heerlijks lukte ze.

Aan het einde van de wedstrijd was het dan ook opletten dat "alle" vis in de weegzak terecht kwam want de pos probeert door de kleinste gaatjes weer naar buiten te komen, hier en daar moet er dan ook worden ingegrepen en een pos uit de mazen van het net worden gehaald.
Na het wegen bleek dat de gemiddelde vangst zo rond de twee kilo lag met één echte uitschieter, Peter wist maar liefst 7.151 gram vis te vangen deze morgen, proficiat.

De uitslag was als volgt:


dit is 'm dan, de "Gymnocephalus cernuus"
 

  Naam Vangst in grammen  
1 P.J. Mulder 7.151  
2 E. Wiersema 2.689  
3 K.J. Kort 2.202  
4 H. Holt 2.085  
5 S.H. de Jong 1.970  
6 L. Wierenga 1.821  
7 J. Prins 1.786  
8 H. Lubbers 1.538  
8 H. Prins 1.538  
10 J. Koster 1.506  
11 E. Bezema 1.347  
12 K. Joldersma 1.150  
13 S. de Jong 1.042  
14 W.P. Joldersma 750  

 

Zaterdag 21 juli, de vijfde wedstrijd van de competitie 2012.

Na wat gesteggel in de vroege ochtend over de keuze van het water gingen de 12 deelnemers om 6.00 uur naar het water, andermaal het Damsterdiep nu van de brug in Ten Post t/m de Banjer.
Het beloofde mooie weer liet een beetje verstek gaan, het was bewolkt en van tijd tot tijd best fris aan het water.
Wat de vangsten betreft kunnen we kort zijn, een echte topper vangt zijn vis op alle plekken, ook midden in het parcours, voor de anderen gold dat binnen de bebouwde kom van het dorp de betere vangsten waren te realiseren en dat hoe verder je je plek richting Ten Boer had gekozen hoe slechter de vangsten.
De brasem liet ook dit maal op de meeste stekken verstek gaan al hadden velen wel een "schamper" maar dat levert geen vis op en alleen maar onrust op de stek, Peter en Hans wisten in Ten Post vanaf de steigers een paar echte mooie bronskleurige brasems op de wal (of steiger) te brengen. Peter liet vandaag zien dat je ook in kortere tijd, hij arriveerde eerst om kwart over acht aan het water, ook een leuke vangst kunt hebben, een topper in spe.
Onze volgende wedstrijd is eerst 1 september, voor deze wedstrijd houden we ogen en oren open om zo een goede keuze te maken voor een prachtig viswater, heb je een tip geef die dan even door.

De uitslag was als volgt:


"het Damsterdiep even buiten Ten Post"
 

  Naam Vangst in grammen  
1 H. Holt 6.115  
2 H. Koster 5.829  
3 P.J. Mulder 4.643  
4 S.H. de Jong 4.446  
5 E. Wiersema 3.006  
6 L. Wierenga 2.190  
7 J. Koster 2.050  
8 J. Prins 1.497  
9 H. Prins 1.487  
10 K.J. Kort 1.268  
11 H. Lubbers 1.131  
12 E. Bezema 845  
       
       

Zaterdag 7 juli, de vierde wedstrijd van de competitie 2012.

Door diverse omstandigheden was het vandaag niet mogelijk een elftal te vormen, voor de aanwezige 8 deelnemers echter geen reden de wedstrijd niet door te laten gaan. Vanuit de sporthal vertrokken we met zeven deelnemers richting Assen waar de 8e deelnemer, Evert ons zou opwachten om gezamenlijk verder te reizen naar het Noord-Willemskanaal bij de Taarloose brug.
Prachtige omstandigheden troffen we aan, de zon scheen, veel kleine vis die boven in het water zichtbaar aanwezig was en och, die dikke vis zou er dan toch ook wel zijn?
Ieder had snel een plek gevonden en we hadden elkander mooi in het oog. Al snel werden de eerste visjes gevangen, dat beloofde wat want is het niet zo dat je eerst de kleintjes moet wegvangen om de groten aan de haak te slaan? Misschien gaat dit elders op maar in ieder geval niet vandaag aan het Noord-Willemskanaal, de enige van ons die een heuse brasem wist te vangen was Peter, met deze bonusvis was hij dan ook direct "de man" vandaag. De overige vissers wisten ook verschillende brasems te vangen alleen waren dit doorgaans eerste- en tweedejaars brasems. Wel wisten we andermaal allemaal een visje te vangen waardoor de gehate "0" vandaag weer niet op het scorebord kwam te staan.
Een heerlijke ochtend aan een mooi water in een mooie omgeving waar Henk Lubbers zijn Drentsche afkomst liet blijken door een gelijk geluid te produceren als de Drentsche schapen die achter ons onder de bomen ook van deze lekkere dag genoten.

De uitslag was als volgt:


"het Noord-Willemskanaal op deze mooie ochtend"
 

  Naam Vangst in grammen  
1 P.J. Mulder 2.755  
2 K.J. Kort 2.565  
3 H. Holt 2.511  
4 J. Prins 2.409  
5 E. Wiersema 2.174  
6 S.H. de Jong 1.557  
7 E. Bezema 1.439  
8 H. Lubbers 1.017  
       
       
       

 

Zaterdag 23 juni, de derde wedstrijd van de competitie 2012.

Mede door de weersvoorspellingen dat we vandaag te maken zouden krijgen met een harde wind was er gekozen voor het Damsterdiep binnen de bebouwde kom van Ten Post. Om zes uur was het andermaal een elftal aanwezig, niet bij het dorpshuis maar i.v.m. de werkzaamheden aan de brug in het dorp ditmaal bij het onderkomen van de Jeu des Boules club. Na wat afspraken over de meetellende vis vertrok een ieder naar de waterkant om een geschikt plekje te vinden.
In het begin waren de vangsten hoopvol, snel werden de eerste vissen in het leefnet gedropt, zou het eindelijk eens zo'n dag worden waarop een ieder al zo lang hoopt, lekker veel vis en de hele tijd maar doorvangen? Helaas, de wind stak meer en meer op en de vangsten liepen dramatisch terug. De aanwezige grote brasem liet zich wel aan het oppervlak zien, helaas voor de meesten niet gehaakt maar vrij zwemmend.
Iedereen wist uiteindelijk wel vis te vangen waarbij de vangsten varieerden van bijna 1 tot een kleine 5 kilo voor de winnaar.

De uitslag was als volgt:


"Onze Lopsters "in de bocht""
 

  Naam Vangst in grammen  
1 S.H. de jong 4.945  
2 E. Wiersema 3.324  
3 J. Koster 2.844  
4 K.J. Kort 2.705  
5 K. Joldersma 2.460  
6 H. Holt 2.330  
7 P.J. Mulder 2.072  
8 H. Lubbers 1.659  
9 J. Prins 1.640  
10 H. Prins 1.481  
11 E. Bezema 820  

 
 

Zaterdag 9 juni, de tweede wedstrijd van de competitie 2012.

Wat later dan normaal, maar na het debacle van gisteravond met het Nederlands elftal is het toch moeilijker een stukje over een wedstrijd te schrijven dan normaal.
Andermaal waren het elf deelnemers die zich 6 uur in het clubhuis melden om deel te nemen aan de tweede zaterdagcompetitiewedstrijd (mooi woord voor het scrabbelen). Dit elftal zou de strijd niet strijden in een groot stadion maar aan de oevers van het Boterdiep tussen Ellerhuizen en het viaduct over de Eemshavenweg. Het weer was niet wat je van een dag in juni mag verwachten, het had meer weg van een herfstdag, zo nu en dan wat lichte regen en een stevige wind die bij vlagen haar best deed de hengels te breken.
Was het vorig jaar de brasem die de uitslag bepaalde vandaag zou blijken dat je voldoende aantal kleine vis moest kunnen vangen om voor de overwinning te gaan, geen enkele brasem van formaat werd er dan ook gevangen.
Wel wisten alle deelnemers vis te vangen wat bij een stekwedstrijd niet altijd een garantie is, dit elftal was dus wat dat betreft van wereldklasse, zonder echte uitschieters maar gemiddeld genomen voldoende kwaliteit om aan de eisen en de verwachtingen te voldoen, heel anders dan dat elftal dat 12 uur later aan zou treden en op de nul bleef staan.
De uitslag was als volgt:


"Poldermolen aan het Boterdiep"
 

  Naam Vangst in grammen  
1 S.H. de jong 2.997  
2 K.J. Kort 2.478  
3 J. Koster 1.462  
3 H. Koster 1.462  
5 H. Lubbers 1.382  
6 H. Holt 1.252  
7 H. Prins 1.134  
8 K. Joldersma 1.061  
9 J. Prins 994  
10 P.J. Mulder 871  
11 E. Bezema 762  

 

Zaterdag 26 mei, start van de competitie 2012.

Elf deelnemers melden zich om 6 uur in het clubhuis in Ten Post voor deze eerste wedstrijd van de zaterdagcompetitie. Dit jaar geen A- en B- klasse meer maar één groep van deelnemers. Twee van de in totaal 9 wedstrijden zullen nog worden gevist via het kleurensysteem, de overige 7 zijn stekwedstrijden.
Voor deze eerste wedstrijd had het bestuur gekozen voor het Damsterdiep in Garmerwolde, een mooi stuk water met veel ruimte voor de deelnemers. Wat het weer betreft, het kan eigenlijk niet beter, een strakke blauwe lucht, een koel briesje en een temperatuur oplopend tot zo'n 24 graden in de ochtend. In het begin van de wedstrijd waren de vangsten redelijk te noemen maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe moeilijker het werd om de vissen te verleiden tot een aanbeet.
Om 12.30 uur was het einde wedstrijd en werden de vangsten van de deelnemers gewogen, hier en daar bleken er mooie dikke bronzen brasems te zijn gevangen. Om in het klassement iets te beteken was je er toch wel een paar van nodig. Een heerlijk begin van een nieuw seizoen, de volledige uitslag staat hieronder vermeld.


"Als een koning op zijn troon"
 

  Naam Vangst in grammen  
1 S.H. de jong 7870  
2 J. Prins 6716  
3 H. Holt 4262  
4 J. Koster 3248  
5 H. Koster 3226  
6 H. Lubbers 2790  
7 E. Wiersema 2596  
8 P.J. Mulder 2574  
9 H. Prins 1780
10 K.J. Kort 1640  
11 K. Joldersma 1182  

 
Top