Zaterdagcompetitie 2019

Voor de standen van de zaterdagcompetitie, klik hier!
 

Zaterdag 26 oktober, het Damsterdiep bij Garmerwolde

 

Harde wind maakt het onmogelijk met een lange vaste stok te vissen, brasem was niet te vangen, wel grote aantallen tot boven de 200.

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Eddy Kamminga 7.225  
2 Klaas Kort 4.755  
3 Henny Holt 4.408  
4 Thijs Wiersema 3.982  
5 Jaap Ebbens 3.372  
6 Peter Jan Mulder 2.822  
7 Klaas Joldersma 2.752  

 

Zaterdag 12 oktober, het Damsterdiep bij Garmerwolde

 

Flinke aantallen en mooie gewichten

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Henny Holt 9.218  
2 Thijs Wiersma 8.471  
3 Klaas Kort 7.234  
4 Peter Jan Mulder 6.859  
5 Eddy Kamminga 6.643  
6 Jaap Ebbens 5.270  
7 Klaas Joldersma 4.421  

 

Zaterdag 28 september, het Hoendiep bij Hoogkerk

 

Harde wind, geen dikke brasems maar wel redelijke aantallen en gewichten

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Henny Holt 7.908  
2 Klaas Kort 7.186  
3 Eddy Kamminga 5.108  
4 Klaas Joldersma 4.094  
5 Thijs Wiersma 3.204  

 

Zaterdag 7 september, Damsterdiep Dijkshorn

 

 

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Peter Jan Mulder 4.542  
2 Eddy Kamminga 3.998  
3 Klaas Kort 3.614  
4 Klaas Joldersma 1.647  

 

Zaterdag 13 juli, Damsterdiep Appingedam

Wel het Damsterdiep maar dan op een voor ons nieuwe plek. Appingedam ter hoogte van de oude Brons fabriek. In de oever staat veel riet maar gelukkig zijn er voldoende open plekken zodat we allemaal een min of meer redelijke plek kunnen vinden.

Zelf ga ik voor de feeder, maar zoals ik gaande we wedstrijd ontdek hebben velen voor mij dit ook gedaan, regelmatig zit ik verstrikt in de gebroken lijn van mijn voorgangers. Na vier vissen te hebben gevangen ben ik aan mijn tiende onderlijn toe, de hoeveelheid takken en andere rommel zijn hier schuld aan. Mijn tweede vis is trouwens een mooie platte, geeft de burger toch wel moed.

Als we een tijdje zitten te vissen meldt Henny zich, of ik even op zijn spullen wil letten, hij moet even naar huis om dat te halen wat hij die ochtend is vergeten.

Peter Jan komt even buurten, de vis wil maar slecht azen, net als bij ons. Ook hij heeft een mooie brasem en voor de rest wat voorns.

Als de wedstrijd vordert en Henny zijn zoveelste bekende spreekt, het lijkt wel of ik naast een soos zit te vissen, zie ik Jan Jonk staan, Jan heb ik lange tijd niet gezien dus even uit de onderwal om hem te begroeten. De gebaren die Jan maakt doen mij begrijpen dat ik verkeerd heb zitten te vissen, niet met de feeder, maar met de vaste stok moet je hier vissen en dan net achter de keien. Fijn dit te vernemen en dan vooral op dit moment, onthouden voor de volgende keer.

Om twaalf uur ruim ik mijn spullen op, ben ik om kwart over twaalf bij Eddy om zijn vis te wegen. En ja, Eddy zit met de vaste stok vlak achter de keien te vissen en heeft een mooi aantal brasems gevangen, in totaal tienduizendvierhonderdachtenveertig gram. Spekkoper.

Na afloop gaan we even bij Peter Jan langs voor een natje en een droogje. In de tuin achter zijn nederige stulpje genieten we van een heerlijke gehaktbal en een flesje Heikenens. Familie Mulder bedankt voor deze geste.

Nu gaan we eerst met vakantie en zien we elkaar eind augustus weer, fijne vakantie allemaal.

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Eddy Kamminga 10.448  
2 Henny Holt 7.320  
3 Peter Jan Mulder 6.573  
4 Sjoerd de Jong 4.141  
5 Klaas Kort 3.388  
6 Klaas Joldersma 1.191  

 

Zaterdag 29 juni, Damsterdiep Dijkshorn

Tegen zessen in de ochtend staan we met ons zessen te discuteren over de omstandigheden en de mogelijke vangsten wanneer er een persoon arriveert die zich voorstelt als "Wierenga", mij beter bekend als "Buurman". Ludolf is gelukkig ook weer eens van de partij. Henny denkt dat we weinig zullen vangen, ikzelf denk dat vijf kilo gemiddeld moet kunnen, we zullen zien.

Aangekomen op het Damsterdiep Noordzijde in Dijkshorn kiezen we een plekje, alleen Peter Jan besluit toch ergens anders nog plaats te nemen wanneer blijkt dat een moderne Swiebertje in het struikgewas zijn bed heeft opgemaakt. Klaas Joldersma trekt zich dit niet aan en gaan aan de kop van de weg zitten, Swiebertje wordt wakker, pakt zijn spullen en vertrekt.

Een prachtige ochtend met wat nevel over het land, bijna windstil, wat willen we nog meer. Ludolf en ik, voor ingewijden "Buurman en Buurman" hebben een mooi plekje aan het onverharde pad gevonden. Wanneer we de spullen klaar hebben staan kan het vissen beginnen, snel vangen we de eerste kleine vis en zien her en der een dikkere vis aan het oppervlak verschijnen, ze zijn er wel, nu nog vangen. Dit vangen doe ik met een tweede hengel, de eerste breekt vrijwel spontaan in tweeŽn, een flink baalmoment.

Met deze andere picker vang ik vrij vlot een mooie brasem, er volgen er spoedig nog twee. Die zijn binnen.

Bij Buurman een kort stukje snoer tussen hengel en tuigje geplaatst zodat hij iets meer opslag heeft, zijn dobber verdwijnt en ook hem valt een mooie brasem ten deel. Als Peter Jan komt buurten blijkt het verderop niet best te zijn, wat kleine vis. Hoe het bij de Klaassen gaat weten we niet, die zitten elk op een kopstek.

Wanneer ik na een poosje mijn korf en aas een beetje wil verschuiven springt er een vis op. Geen brasem zo te voelen, de vis is sterk en blijft zwemmen, vlak voor de wal zie ik dat het een snoek is, een mooie maatse snoek, wanneer deze zijn kop draait breekt het onderlijntje en verdwijnt de snoek weer in het diepe.

Wanneer het dan twaalf uur is besluiten Ludolf en ik de spullen rustig op te ruimen, de zon staat inmiddels hoog aan de hemel, de aanbeten zijn weggevallen en de rand van mijn pet is kletsnat van het zweet.

Bij het wegen is Klaas Joldersma als laatste aan de beurt, als ik hem vraag of hij nog wat heeft gevangen geeft hij als antwoord wel wat leuke vissen te hebben gevangen en zeker wel wat gewicht heeft. Bij het uit het water halen van het leefnet klapperen de brasems heen en weer. Ook een prachtige zeelt behoort tot zijn vangst, met elfduizendtweehondernegentig gram is Klaas ook de topper van vandaag en brengt hij het gemiddelde van de vangsten boven de vijf kilo.

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Klaas Joldersma 11.290  
2 Sjoerd de Jong 6.951  
3 Klaas Kort 6.756  
4 Henny Holt 3.944  
5 Ludolf Wierenga 3.660  
6 Peter Jan Mulder 3.461  
7 Thijs Wiersma 1.350  

 

 

Zaterdag 23 juni,

Vandaag voor het eerst echt zonder Henk. 's Morgens in alle vroegte staan we bij het dorpshuis stil bij zijn overlijden, lezen de rouwkaart en halen herinneringen op. Het is zo, we zullen nooit meer kunnen genieten van Henk, Henk Lubbers een geweldig mens, altijd omkijkend naar de ander, nooit eens zichzelf op de voorgrond zettend. Een mooie laatste herinnering aan hem is de wedstrijd van zaterdag 2 juni 2018, Henk gaf aan tijdens het vissen even weg te moeten, de aardappels thuis waren op en hij moest even wat voorraad halen bij de winkel in Garmerwolde. Ondanks dit winkelen wist hij ons allemaal in te pakken die dag.

Henk we zullen je missen en hopen dat je vrouw Konny, de kinderen en kleinkinderen het verlies een plaats kunnen geven. Henk je was een kei van een kerel.

 

 

Het Hoendiep in Hoogkerk.

Vandaag zijn we met ons achten, zeven om zes uur en een langslaper die op eigen gelegenheid naar Hoogkerk kwam, iets met een wekker. Als we dan allemaal weer ons plekje hebben gevonden kan het vissen beginnen. Henny hoor ik al zeggen dat er geen vis boven in het water speelt en dat aan de kant ook al niets te vangen is. Wat zal dit worden.

 

Zelf zit ik met de feeder tegen de overkant te vissen, wel wat aanbeten maar kleine vis. Verderop bij Thijs en Eddy al niet veel anders, kleine vis maar ook niet veel beet.

 

Dat Peter Jan niet even komt buurten verontrust ons, zouden ze daar in het kanaal dan wel de vis vangen?

 

Dat ik maar weinig beet krijg blijkt wel als een mooie rups langzaam op mijn bovenbeen verschijnt, ik zet deze rups van de Sint Jacobs vlinder maar weer in het gras, lijkt mij een betere locatie.

 

Het dames voetbal elftal heeft niet te klagen over publieke belangstelling, ook wij worden gadegeslagen door vader, moeder en kind Brandgans, ze houden ons strak in de gaten als ze lekker in de zon hun veren poetsen en om beurten lekker een dutje doen.

 

Prachtig weer, een prachtige plek met vangsten die voor de meesten toch wat tegenvallend waren, Klaas Joldersma was de enige uitschieter vandaag, met een vangst van een kleine 10 kilo was hij de winnaar vandaag.


De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Klaas Joldersma 9.701  
2 Sjoerd de Jong 5.820  
3 Klaas Kort 5.279  
4 Peter Jan Mulder 4.354  
5 Henny Holt 3.582  
6 Eddy Kamminga 2.542  
7 Thijs Wiersma 1.652  
8 Sytze de Jong 1.602  

 

Zaterdag 8 juni, en het kan beter.

Om zes uur in de ochtend werd er gezien de harde tot stormachtige wind besloten om niet naar Ekenstein te gaan maar binnen de bebouwde kom van Ten Post te blijven, achteraf een goede beslissing.

Door de harde wind was het vaak moeilijk om met de vaste stok op lengte te vissen, alleen Klaas Kort lukte dit de hele wedstrijd door. De andere deelnemers kozen voor de picker en/of de vaste stok maar dan korter voor de kant. Veel vis werd er gevangen, Henny wist boven de honderd te komen in aantal, Eddy deed het wat rustiger aan, maar had met elf brasems, een zeelt en wat bijvangst  uiteindelijk een totaal gewicht van vijftienduizendzeshonderdzevenenvijftig gram, een prachtige vangst en voldoende voor de overwinning vandaag.

 

Eddy

Henny

Peter Jan, bij een uitvergroting van driehonderdduizend maal zie je de vangst ook

Klaas Joldersma

Klaas Kort


De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Eddy Kamminga 15.657  
2 Henny Holt 4.682  
3 Peter Jan Mulder 4.078  
4 Klaas Joldersma 4.001  
5 Klaas Kort 2.803  

 

Zaterdag 18 mei, dat kan beter.

Helaas waren er vandaag maar 4 deelnemers aan het begin van de competitie. Met prachtig weer hebben zij gevist in Garmerwolde.


De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Peter Jan Mulder 5.155  
2 Henny Holt 5.066  
3 Eddy Kamminga 4.364  
5 Klaas Joldersma 3.417  

 

 

 

 

Top