Zaterdagwedstrijden 2024  -  Klik hier voor de standen

 
Zaterdag 5 juni, het Winsumerdiep

Na twee weken geleden een heerlijk rustige atmosfeer te hebben gehad tijden de wedstrijd was het nu even anders. Er waren felle buien voorspeld en een aantrekkende wind tot windkracht 5. Bij het vertrek uit Ten Post was het in ieder geval droog en waaide het maar amper, aan de kleding te zien was iedereen voorberied op het voorspelde weer, regenpakken aan, meerdere lagen kleding, ja het is bijna de langste dag, maar zomerweer, ho maar.

De stekken aan het Winsumerdiep lagen er mooi bij, er was voor elk van ons wel een mooie plek te vinden. Nadat we ons hadden ge´nstalleerd aan de waterkant kon het vissen beginnen. Al snel had ik mijn eerste voor en brasem in het leefnet zitten, dit beloofde wat, inderdaad beloofde wat maar de werkelijkheid was anders. Zo nu en dan een rietvoorn dat was het.

Bij Buurman Klaas was het niet veel anders en toen de wind eenmaal begon aan te trekken wisselde hij dan ook van vaste stok naar feeder, dan zit je wat rustiger maar de vangsten waren minimaal.

Via de app verneem ik dat Peter Jan een mooie grote Giebel heeft gevangen, toffe vis tijdens een wedstrijd.

Dan doet Harma Boer haar naam eer aan, een fikse bui trekt over ons heen en ik verkies het om deze af te wachten in de auto.

Na de bui zijn de vangsten helemaal desastreus, nog een enkel voorntje, dat was het.

 

De vangsten zie je onder de foto staan.

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Peter Jan Mulder 7.690  
2 Sjoerd de Jong 4.550  
3 Henny Holt 2.560  
4 Thijs Wiersma 1.880  
5 Annette Draaisma 1.450  
6 Klaas Joldersma 1.380  
7 Ludolf Wierenga 1.260  

 

Zaterdag 1 juni, het Damsterdiep

Nadat we vorige week na een uurtje vissen als een stel verzopen katten aan de waterkant zaten zijn de weergoden ons vandaag beter gezind. Rustig en droog weer, heerlijk weer om een aantal uren aan de oevers van het mooie Damsterdiep te bivakkeren.

Iedereen wist ook dit keer weer een aantal vissen te vangen.

Annette zie ik al vroeg een mooie brasem vangen en ook Corena vangt haar visjes. De brasem laat zich regelmatig even zien door boven in het water te draaien, nu nog vangen die beesten.

Het lukt mij een aantal van deze dikke platten aan wal te brengen en in het leefnet te deponeren.

Klaas Joldersma heeft onderwijl andere zorgen, hij heeft een dikke karper gehaakt en in alle rust probeert hij deze naar de kant te krijgen, dat lukt, alleen schiet de karper de lelies in en dat is einde verhaal.

 

De vangsten zie je onder de foto staan.

 

 

De uitslag:

  Naam Vangst in grammen  
1 Sjoerd de Jong 11.160  
2 Henny Holt 7.020  
3 Klaas Joldersma 4.620  
4 Annette Draaisma 2.690  
5 Peter Jan Mulder 2.640  
6 Corena Draaisma 910  

 

 

Top